* EXCLUSIVE COTTON SATIN

  • They are a very RARE BREED of jubah fashion here.
  • These materials are great in the hotter climates very comfortable because they are made of COTTON SATIN which is very COOLINGSMOOTH & SILKY. (It has been tested & proven to be very comfortable in M’sian climate). Some of the Jubahs are made of 100% COTTON.
  • These pieces have been CAREFULLY CHOSEN and HANDPICKED. (Yes, I spent a lot of time carefully selecting the best available pieces of these exclusive jubahs. I personally did it for you!!! )

* For your info, I only have very limited pieces of them. Place your order now before I don’t have any more of them with me!!

Want to know how I get these Jubahs? Read HERE

*************************************************************************************************

These Jubahs are full length; straight cut and loose-fitting. Accented with attractive machine embroideries on the front, back and sleeves.

** Please Note that all measurements are in inches &  Please allow +- 0.5 inch difference

*************************************************************************************************

MARWA Light Yellow Size S,M,L,XL RM 259

MARWA Light Yellow
Size S,M,L,XL
RM 259

Available at Boutique ONLY :JUMANA @ Kota Damansara, Kuantan, Sg Petani

Available at Boutique ONLY :
JUMANA @ Kota Damansara, Kuantan, Sg Petani

1395413_474047656036305_648146584_n

Available at Boutique ONLY :
JUMANA @ Kota Damansara, Kuantan, Sg Petani

Jubah Muslimah

Available at Boutique ONLY :
JUMANA @ Kota Damansara, Kuantan, Sg Petani

Kufi Diamond

Available at Boutique ONLY :
JUMANA @ Kota Damansara, Kuantan, Sg Petani

Shallal Islami

Available at Boutique ONLY :
JUMANA @ Kota Damansara, Kuantan, Sg Petani

Ex Flowery Dark Blue

Ex Flowery Dark Blue

Ex Flowery Red

Ex Flowery Red

Ex CN Brown

  • Fabric: Soft Cotton Satin
  • Size: Pls refer chart below

Size

S

M

L

XL

Bahu (Shoulder)

15.5

16

16.5

17

Ukur Lilit Dada (Chest/Body Width)

39

43

46

50

 Ukur Lilit Punggung  45  48  52  55

Panjang Baju (Body Length)

55

55

55

55

Panjang Tangan (Sleeve Length)

22

22

22

22

v All measurements are in inches.
v Straight Cut
v Please allow +- 0.5 inch difference

**********************************************************************************************

** Our Exclusive Jubahs are only available at our boutiques. Feel free to visit us at:

Kota Damansara

No. 55-1 Jalan PJU 5/20E, The Strand Kota Damansara (opposite Giant’s entrance)

03-61505450

Sungai Petani

No.5 Tingkat 1, Jalan Perdana Heights 1/2, Lot 88 Perdana Heights, Sg Petani (same row with Gulatis)

04-4257425

Kuantan

No. A15-1 Tingkat 1, Jalan Bukit Sekilau (behind UTC, next to Stadium Darul Makmur, opposite Malay Town)

09-5135855

********************************************************************

46 comments on “* EXCLUSIVE COTTON SATIN

  1. Salam.

    saya minat dengan CKB purple size M tu.. soooo.. cantik..

    available lagi tak? pls e mel me ye.

    tq

  2. Assalamualaikum..
    boleh tak dapatkan “plain jubah” tanpa corak.. esspecially polyster/satin type.
    terima kasih

  3. salam, saye nak buat tempahan…jubah WKRW size s,WARDAH warna dark blue size s dan GM FUSHIA Size M warna pink..macam mana nak buat pembayaran dan bile boleh dapat.

  4. saya berminat dgn marwa black … tinggi sayer 171cm,,, agak2 ngam ker dgn ketinggian sy ni ekk….

    • Assalamu’alaikum Sis Farizah,
      Mengikut ketinggian Sis, jubah Marwa ni agak singkat.
      Normally orang yang mempunyai ketinggian +-160cm memakai jubah yang labuhnya 55 inci.
      Terima Kasih.

  5. salam.. sy nk gm cream/plum ada lg dak… ngan marwa black.. jubah sy pakai biasanyer size 42… yg ni sy tak pasti plak… bleh dpt sblm raya dak..

  6. boleh tak nak order GM Fushia/Turqoise yg kat atas sekali tuh..lambat2 pun tak kisah..
    saiz saya M

    • Assalamu’alaikum Sis Natrah,
      Saya akan cuba, tapi tak berani nak janji sebab jubah2 exclusive ni limited quantity & jarang boleh restock. Anyhow, I’ll try my best ;)
      Thanks.

  7. Please inform me jika restock product GM. Saya terlepas, dah lama tak buka website ini,

    TQ.

  8. salam…
    sy berminat GM Fushia/Turqoise tp kat gambar tu dh letak sold =(…baru discover blog ni..boleh restock tak yg tu..plz email me if ada stok lagi..

    • Assalamu’alaikum Sis Latisa,
      Jubah2 Very Exclusive ni very unlikely akan ada restock. Walaubagaimanapun, kami akan masukkan anda ke dalam mailing list kami.
      Thanks.

  9. Salam,

    Saya berminat jubah egypt cotton @ GM brown/ cream – tinggi 152 cm bahu dlm 14 inch – boleh tak update kalau ada stock baru in my size. Thanks

  10. Amat berharap akan diadakan kembali alter service. Ini memberi satu kelegaan kepada customer yang berminat tetapi size tidak bertepatan. Harap dpt dipertimbangkan.

  11. Assalamualikum.

    Saya amat berminat untuk memakai jubah. Malangnya susah mendapat saiz iaitu XXL atau XXXL. Dan malang lagi kebiasannya yang bersaiz besar ini patternnya tidak menarik lebih kepada seperti pemakaian orang-orang tua. Saya berharap Puan dapat mencari pattern yang sama menarik dengan mereka yang bersaiz kecik

  12. I interested Jubah Exclusive 1)GM-Dark brown/Cream 2) GM-Cream/Plum 3)GM-Cream/Fushia size M&L; Bila stok baru akan sampai?

Comments are closed.