* BLENDED EGYPTIAN COTTON / COTTON MIX

Jubahs in this category are made of high quality fabric,  full length and loose.

When you wear JUMANA collection you will be slipping into Modesty, Comfort and Style.

Please email to jubah.online@yahoo.com or Sms/WhatsApp to 019-448 4340 for order.

****************************************************************************************

Jubah JUMANA

Cleo Green : Cleo Dark Brown
Size S,M,L,XL
Rm299

CLEO dark Brown RM299

Cleo Dark Blue

CLEO Dark blue
Size S,M,L,XL
RM299

CLEO dark blue RM299

Jubah Jumana

LLP Pink Green
Size S,M,L,XL
RM 229

 

Marwa Green : Size S,M,L,XL

Marwa Green :  Saiz S,M,L,XL  RM 259

Full length and loose-fitting. Straight cut.

  • Size: S,M,L,XL
  • Care: Dry Clean for 1st time
Please refer size chart below for detail measurement
Size S M L XL
Bahu (Shoulder) 15.5 16 16.5 17
Ukur Lilit Dada (Chest/Body Width) 39 43 46 50
Ukur Lilit Punggung 45 47 52 55
Panjang Baju (Body Length) 55 55 55 55
Panjang Tangan (Sleeve Length) 22 22 22 22
v Straight Cut
v Measurement in inches
v Please allow +- 0.5 inch difference

********************************************************************************************

PLAIN STRIPE

Plain Stripe Light yellow Size S,M,L,XL

Plain Stripe Light yellow
Size S,M,L,XL

Plain Stripe Olive

Plain Stripe Olive RM229

  • Fabric: 100% Cotton + Cotton Satin (thicker fabric)
  • Price: RM229
  • Colour: Purple, Olive, Light Yellow, Light Blue
  • Size:  S, M, L &  XL
  • FLARE-Cut

Measurement

Size

S

M

L

XL

Bahu (Shoulder)

15

16.5

17.5

18

Ukur Lilit Dada (Chest/Body Width

36

40

43

48

Ukur Lilit Punggung

40

46

48

52

Panjang Baju (Body Length)

58

58

59

59

Panjang Tangan (Sleeve Length)

24

24

24

24





v All measurements are in inches.
v Straight Cut
v Please allow +- 0.5 inch difference

****************************************************************************************

*All Jubah in this category are exclusive and thus they are of a limited quantity. Place your order quickly to avoid disappointment!

****************************************************************************************

244 comments on “* BLENDED EGYPTIAN COTTON / COTTON MIX

  1. Assalamualaikom

    Kat mana kedai yang jual jubah dan tudung ni ?
    Boleh beri saya alamat ?
    Saya nak pergi beli , boleh pilih sendiri

    Terima kasih

    NURRASINAH
    013 3901491
    03 20204394

  2. Assalamualaikum

    Currently saya belum ada kedai..cuma online shj
    Sila le tgk disini & if berkenan boleh terus order

    Terima Kasih

  3. Assalamualaikum wrt..

    Koleksi Jubah dan tudung memang cantik!!!! Tahniah Pn Ida!!! Ada tak koleksi esklusif aksesori Egypt seperti brooch etc?

  4. assalamualaikum,saya nak tanya,ada tk jubah di ats
    saiz 48 atau xxl dan ada tak cawangan di Melaka?

  5. Salam Radin,

    Buat masa ni stok saya takde size XXL, tp cuba lihat ukuran XL, rasanya size 48 boleh muat XL.

    Maaf, saya belum ada cawangan lg. Saya baru mula dgn online biz dulu. InsyaAllah di masa akan datang.

    Terima Kasih

  6. SAlam. Saya dah hantar email melalui yahoo. Try call tapi tak dapat2. Berminat nak beli wardah 003A Saiz s(1 shj).

  7. Assalamualaikum Mysarah,

    Actually semua jubah2 ni pun baru dipasarkan mid august haritu. Dan insyaAllah jubah2 baru akan dipasarkan dalam sebulan dua lagi.

    Pls give me your email/contact no., nnt saya akan inform bila collection baru dipasarkan.

    Terima Kasih.

  8. Pls email me latest collection. Berminat dgn design wardah – hijau, tapi dah sold out. Looking fwd for the new design.

  9. klau ade selendang sekali dgn jubah2 ni mst cantik..
    nk request koleksi selendang jgk..
    blh beli.

  10. Assalamualaikum…

    Saya suke tgk koleksi jubah kat cni, nk order gak ngah decide nak pilih yg mane. Nanti kalo ada koleksi yg baru2 emel kat saya ek. Nak wat koleksi jubah leh pakai gi keje.

  11. salam….Pn.,x de ke jubah yg bersaiz xxl @ xxxl?sbbnya saya berketinggian 5 kaki 10 inci.Agak sukar sy membeli jubah yg bsaiz begitu dan seringkali bila mencubanya akn singkat.Jika ada saiz jubah yg besar,hrp puan dpt menghantar email kpd sy di
    etohajra86@yahoo.com.

    sekian..wassalam

  12. salam..
    sy bru mgtahui tntg jubahonline ni melalui mjlh anis dan sy amat berminat dgn koleksi tudung yg begitu cntik..tp sy rsa sdikit kcwa krn kbnykan warna yg sy suka sold out..sy brhrp sgt agr stok bru akn smpai scpat mgkn krna sy sudah tidak sabar untuk mmbeli tudung dan koleksi lain dgn hrga yg brpatutan..
    wassalam..

  13. Assalamu’alaikum.. nk tanye, awk ade antar jubah2 ni smua pat singapura tk? sy berminat sgt tapi jauh pulak nk pergi malaysia.. maaf!

  14. Assalamualaikum

    Nak tanya…ada design2 terbaru tak?jubah ekslusif ni design ni sahaja erk?skrg jubah ekslusif ni color apa yang available?

  15. Assalamualaikum

    Nak tanya…ada design2 terbaru tak?jubah ekslusif ni design ni sahaja erk?skrg jubah ekslusif ni color dan saiz apa yang available?

  16. Assalamualaikum Alna,
    Untuk Jubah Ekslusif belu ada design baru buat masa ini. InsyaAllah coming soon.
    Those yg takde remark SOLD OUT, still available.
    Terima Kasih.

  17. Assalamualaikum kak,
    saya berkenan dgn L002
    tapi tak leh nak view detail pon..
    ada stock lagi tak?
    nak tau size dan harganya.

    wassalam..

  18. salam kak ida,

    jubah akak cantik leh sy tahu kak ida skrang dok mn?coz my husband study kat mesir.kalu kedai kat cairo sy leh suruh suami sy g sn.sy suka ngn jubah akak tu.tm ksh

  19. Assalamualaikum Sahara,
    Saya tinggal di Maadi. Jubah2 ni boleh didapati sekitar Cairo, but mostly susah nk cari size S & quality yg berbeza…those dlm my web tu, saya buat special order dr kilang.
    Terima Kasih.

  20. Salam Pn. Ida,

    y u put only 1 type of jubah only? if possible, please tunjuk other type of jubah for selection. I like something simple and can be worn everyday.. Tq. Do get in touch with me thru my email if theres any new jubah.

  21. Assalamualaikum Jasmine,

    At the moment we have 3 types of Jubah material i.e 100% Egyptian Cotton, Blended Egyptian Cotton & Cotton Linen.
    InsyaAllah more types coming soon.

    Terima Kasih.

  22. Assalamualaikum Pn. Ida,
    Harap2 sihat hendaknya. puan, saya suka sangat jubah. tapi sangat sukar nk dapatkan saiz saya di malaysia. (saya bersaiz besar). tapi jubah2 di sana dengarnya mmg ada saiz besar2 kan? harap sangat2 puan dapat jual jubah2 saiz besar n panjang. saya akan setia menantikannya.

    semoga ALLAH memurahkan rezeki pn ida sekeluarga dan dipermudahkan dalam segala hal hendaknya

  23. Assalamualaikum Cambest,
    InsyaAllah kami akan cuba memenuhi permintaan pelanggan2 kami & bawakan size2 besar selepas ini. Boleh bg detail size apa yg diperlukan? Sila email kami ye.
    Terima Kasih.

  24. assalammualaikum

    boleh saya tau berapa lama masa yang diambil untuk pos barang yang saya beli. saya tinggal di muar johor

    terima kasih

  25. Assalamualaikum Zahaliza,
    Kami akan buat penghantaran ASAP selepas bayaran dibuat. Selalunya akan sampai pada pelanggan dalam angarran 1-3 hari (bergantung kepada kawasan). Hari penghantaran kami Isnin, Rabu & Jumaat.
    Terima Kasih.

  26. Salam,

    Saya berminat ECM 003A size S. Kalau ada new stock for that, kindly email me. Thanks.

  27. Assalamualaikum,

    Harap di masa akan datang ada jubah2 yang sesuai untuk ‘breastfeeding mom’… ada belah panjang berbutang atau berzip di hadapan. Saya amat selesa pakai jubah tapi jubah yang dibeli siap semuanya terpaksa disimpan setahun dua ni… Mean time tak dapatlah pakai jubah cantik2 macam yang ada dlm jubahonline ni…

  28. salam saya nak order jubah wardah warna merah tapi saiz s ada tak?
    tq

  29. cantiknya jubah yg merah tu…tapi takde saiz yg lagi besar ke….nak beli utk org tua….tapi takut tak lepas punggung…tak tanya saiz punggung dia nanti dah tak jadi surprise lah pulak…..

  30. Assalamualaikum Faizal,

    Buat masa ini size paling besar dalam koleksi kami ialah XL. Tetapi size jubah2 ni selalunya besar sikit dari average size jubah di Malaysia. Contoh nya jika pakai size L (Malaysian size), jubah disini kena pilih size M.

    Walaubagaimanapun sila rujuk jadual ukuran untuk kepastian. (hehe, maybe boleh curi2 ukur ukuran baju).

    Untuk jubah size besar XXL, insyaAllah akan kami bawakan nanti.

    Terima Kasih.

  31. dah dapat dah saiz…tapi besarlah…punggung 57, dada 51…kalau ada saya nak yang MARYAM EC OO1B BLUE

  32. Assalamualaikum Faizal,
    Buat masa ini Koleksi Maryam tiada size XXL.
    InsyaAllah kami akan cuba bawakan jubah2 bersize besar dalam masa terdekat.
    Terima Kasih.

  33. Assalamualaikum,

    Tahun ni x ada diskaun ke? Last year ada tapi jubah yg saya nak tu saiz s dah habis. Harap tahun ni ada la..skian. TQ

  34. salam…
    nk cari jubah lenght 60’above….sy tgi 170cm….email ye kalu ade yg camtu..tq wassalam

  35. salam
    saya cari jubah warna purple

    klw da koleksi yang warna purple email dekat saya eh..
    xkisah jenis apa pun…janji koleksi yang warna purple..sy nak tgk…

    syukran

  36. Salam..
    Jubah Jumana masih ada stok lagi ke? saya selalu pakai saiz 42, saiz m sesuai untuk saya ke?

  37. salam

    jubah wardah tu mmg nice!but,warna hijau dh sold out
    i’m looking for blouse labuh yg cntik.ada dijual tak?

  38. Assalamualaikum N,

    Jubah Jumana masih ada stok. Pada pendapat saya, if selalunya pakai jubah size 42, size S lebih sesuai. Walaubagaimanapun sila rujuk jadual ukuran di laman web kami untuk kepastian.

    Terima Kasih.

  39. Assalamualaikum Fauzana,
    Buat masa ini kami belum ada blouse labuh. InsyaAllah kami akan usahakan dalam masa terdekat ini.
    Terima Kasih.

  40. salam…
    nak tye la..
    jubah2 ni mmg cantik tp if sy order n xmuat atau xselesa boleh tukar saiz x???

  41. salam,
    tolong beri contack no.dan alamat bizness ni. sila updatekan rekaan terkini ke email saya. saya amat berkenan dengan ur design. sebolehnya saya mahu lihat dgn lebih dekat drpd beli dr online.
    terimakasih

  42. Assalamualaikum Fauziah,
    Ok. Kami dh add email anda kedalam mailing list kami.
    Buat masa ini kami tidak mempunyai kedai, semua jualan adalah secara “on-line”.
    Sila hubungi kami di 019-4484340 jika ada sebarang pertanyaan.
    Terima Kasih.

  43. Assalammualaikum Ieda..
    Sila add email saya dlm mailing list ieda yer..
    Bagitau kalau2 ada design terbaru..
    Jubah yang dah sold out memang dah tak boleh order lagi ker..?
    Jubah @ tudung kena beli berapa helai baru boleh dapat diskaun yer..?

  44. Assalamualaikum Zana,
    Ok. Kami dh add email anda dalam mailing list kami.
    Anda akan dimaklumkan jika ada koleksi terbaru.
    Jubah yg dh sold out tu mmg dh takde re-stock.
    Disebabkan Jubah dlm kategori ini adalah ekslusif, jadi stok nye adalah sangat terhad.
    Kami berikan diskaun untuk belian secara borong.
    Jika anda berminat, sila email kami untuk keterangan lanjut.
    Terima Kasih.

  45. Salam,

    Sy berminat dgn jubah Wardah ECM 003B Red. Ada tak size S? Harga baju dah termasuk delivery cost ke?

  46. Assalamualaikum Kus Zahari,
    Maaf, Wardah ECM 003B Red (size S)dh sold out.
    Harga yg tertera dilaman web tidak termasuk kos penghantaran.
    Terima Kasih.

  47. Assalammualaikum..

    Jubah kod SR01 PINK dan WARDAH ECM 003B RED untuk saiz L ada tak..
    Kalau takder stok berapa lama nak tunggu untuk stok baru yang akan datang..

    Terima kasih yangg..

  48. akum.

    pn… minta puan untuk emailkan pada saya semua koleksi jubah puan. saya baru sahaja terbaca website ni.

    sila beri alamat kedai atau no talian untuk mudah saya hubungi.

    dan sekiranya saya berminta bagaimana saya perlu membayar.

    dan email juga semua koleksi tudung atau eksesori atau kasut atau semua koleksi puan.

    yang benar,

    hjh ali imran.

    019-2739565
    putrajaya

  49. Assalamu’alaikum Zana,

    Jubah WARDAH ECM 003B RED untuk saiz L ada.

    But Jubah kod SR01 PINK dh mmg takde. Normally jubah2 yg dh sold out, very unlikely akan ada re-stock. Ini disebabkan design jubah sentiasa bertukar.

    Terima Kasih.

  50. Assalamu’alaikum Puan Hjh Ali Imran,

    Terima Kasih kerana berminat dengan produk kami.

    Maaf kami tidak mempunyai kedai buat masa ini. Semua jualan adalah secara online.
    Jika Puan berminat, boleh buat tempahan melalui email kami & bayaran dibuat ke a/c Maybank.
    Jubah akan dihantar as soon after payment made.

    Terima Kasih.

  51. Salam, semua jubah cantik2. Kalau saya nak custom-made measurements boleh? Sebab saya tak proportionate – atas pinggang S/M, tapi pinggang ke bawah saiz L/XL.

  52. Assalamualaikum

    Rohaya – Buat masa ini kami belum lagi membuat jubah yg custom-made. InsyaAllah kami akan usahakan nanti.
    Walaubagaimanapun kami ada menyediakan perkhidmatan “alter” untuk semua jubah-jubah di sini.
    Untuk size Puan, kami cadangkan jubah yg berpotongan “flare”.

    Nadhrah – Sila rujuk kategori “order” untul detail cara2 tempahan.

    Terima Kasih.

  53. Salam Puan,
    koleksi jubah Pn amatlah cantik. Ingin saya meminta kepastian dr Pn sekiranya sekarang saya mengenakan jubah bersize 42 (ID Perempuan dan Femina) apakah size yg sepatutnya saya pilih utk jubah-jubah dari Ciro ini?
    Sila e-mail kpd saya jika ada koleksi terbaru.

  54. Assalamualaikum Hayati,
    Adalah dinasihatkan untuk merujuk kepada detail jadual ukuran size untuk menentukan saiz anda.
    Ini adalah kerana lain jubah mempunyai saiz yg berbeza.
    Terima Kasih.

  55. Salam. Saya nak order jubah WARDAH ECM003B RED saiz M. Ada stok lagi?

    Harap dapat e-mail saya bila ada koleksi terbaru.

    Terima kasih

  56. Asslmkm. boleh email kan pada saya as soon as possible bila puan ada stok baru sebab jubah yang saya minat mostly dah sold out, setakat ni tak berpeluang lagi nak order.

  57. Salam,
    Saya amat berminat dengan jubah Zahra, warna pink dan turqoise, size XL. Ada ke untuk di order?

  58. salam..
    saya amat berminat dengan jubah Wardah ECM 003A Green, size S. still ada lg ke utk order?

  59. Assalamu’alaikum

    Aniq – InsyaAllah kami akan ambil stok baru. Kami akan maklumkan anda nanti.

    Miera – Maaf, Wardah Green dh takde size S. Tapi jika berminat juga, kami boleh alter kecilkan size M jadi size S.

    Terima Kasih.

    • kalau mcm tu,boleh juga…
      tapi,adakah akan dikena’n charge utk kecil’n saiz tu??
      kalau saya bermimat utk dapat’n jubah t’sebut berapa lama saya akan tunggu utk dapat’n jubah t’sebut??

  60. Salam sis
    Am interested in Red ECM 003B Size L, Green ECM 003A. Let me know if it is available

    TQ.

    Sister Khadijah (Singapore)

  61. salam. sy ibu mengandung 8 bln. mencari pakaian yg sesuai utk ke majlis formal hujung bln ini. sy suka melihat kpd jubah plus size puan. cumanya, blh kah ianya fit kpd sy yg pd keadaan normal sy bsaiz xxl. sy nak tanya adalah setiap koleksi puan hanya ada 1 helai utk 1 saiz/ 1 warna?!

  62. Assalamualaikum Lina,
    Sila rujuk jadual saiz untuk pastikan saiz anda.
    Untuk koleksi Jubag Very Exclusive kami memang didatangkan dalam kuantiti yang sangat terhad buat masa ini. Boleh dikatakan 1 design 1 size 1 warna.
    Terima Kasih.

  63. salam,
    jubah wardah ECM 003B Red utk size S available lg tak? anyway sy berkenan dgn SR01 – pink…memang dah tak de stok ke??

  64. Assalamu’alaikum Jie,
    Kami dh reply details berkenaan Jubah Wardah ke email anda.
    Jubah SR01 mmg dh sold out.
    Kami akan cuba re-stock.
    Terima Kasih.

  65. saya nak tahu jubah WARDAH red tu…nampak mcm merah jingga dlm gambar… or red yg mcm mana ye??…

  66. salam nak tanya saya nak cari jubah hitam nak yg exclusive tp xnak yg crouded sulam tu.. nak yg sulam simple2 tp sulam pun hitam penat dah sy cari merata kedai tp x jumpa yg sy nak.. tlg dapatkan, tp biar saiz arabian sbb saya big saiz

  67. salam,

    saya sgt berminat dgn jubah2 anda tapi hampir semuanya sold out. will there be any new stock available soon? and are you able to ship to the UK? tq!

  68. salam….

    Kak ida..kalau ade stock baru jubah yg baru dtg kasi tau yer…..sebelum ni akak cakap saiz xs mmg x der…Kalo ade saiz tu kasi tau gak k…
    hari tu dah order utk mak jubah maryam n Jannah….saiz M….maryam dapat dah…cantik sgt…jannah ptg ni kot baru sampai…TQ…..tu yg tak sabar nak tgk….hehe

  69. Salam Ida. Tahniah dpt pasarkan jubah yang cantik. Nak minta utk stok baru nanti jubah anak2 remaja dan update kan pasaran terbaru utk kakak.

  70. Salam. Saya mencari jubah yang sesuai dan selesa dipakai ibu mengandung ketika bekerja. Untuk pengetahuan, saya bekerja di setting hospital yang memerlukan pemakaian white coat ketika dalam ward. Harap dapat panduan pilihan2 jubah yang sesuai. TQ.

    • waalaikumsalam..
      alhamdulillah..sebab saye plan nak beli untuk saya pakai semasa graduation day..di jepun tak ade jubah graduation mcm di malaysia;D
      insyaAllah..nanti saya akan minta tolong suami saya yang berada di malaysia untuk menguruskan urusan pembelian..harap kak ida dapat simpankan satu untuk saya;D..saya amat berpuas hati dgn 2 helai jubah yang saya beli dgn akak sebelum ni..
      tq..

  71. salam sis..
    jubah wardah ECM 003A colour green yg saiz m tu available lagi tak?cutting besar tak?sy nak beli untuk mak,badan jenis besar sikit.
    jubah zahra semua dh sold out ye?
    email saya ye :)

  72. Am interested to buy ECM 03A Green Size M.
    Would like to know how to method of payment

  73. assalamualaikum,
    akak hendaktanyak jubah hana warna dark blue size xl ada algi ke? kalau ada akan hendak order. tel akan 0192151701

  74. salam..the followings ada lagi tak?
    1. aina brown bata – size S
    2. sarah blue – size S
    3. ameena orange / red – size M
    4. hana red – size S
    pls let me know ye, nak book which ever yang available (terkilan nya ameena fushia dh tak de size..)

  75. Assalamu’alaikum

    Sis Rahaya – maaf, Aina dark blue tiada saiz XL

    Sis Jie & Sis Aliah – kami dh reply details ke email anda.

    Terima Kasih.

  76. Assalamualaikum ida,

    Untuk jubah Hana red (S) ni pun saya still tak dpt email as you mentioned above. So, is the jubah still available? coz I have also contacted you via sms but not reply or what so ever..boleh tak directly sms me thru 012 – 3199021, by email ni lambat la..

  77. From: Jubah Online
    To: ruziahsaid@yahoo.com
    Sent: Thu, July 22, 2010 11:43:01 AM
    Subject: stok jubah yang available

    Assalamu’alaikum Sis Jie,

    Terima Kasih kerana berminat dengan produk kami.

    1. aina brown bata – size S – sold out
    2. sarah blue – size S – ada stok buat masa ni
    3. ameena orange / red – size M – ada stok buat masa ni
    4. hana red – size S – ada stok buat masa ni

    Sila confirm order.

    Terima Kasih.

  78. salam…
    bolehkan saya menggunakan koleksi gambar yg sama berkenan untuk ditunjukkan kepada kawan saya? terima kasih

  79. salam puan..
    saya berminat dengn jubah yg ade..saya nak tanya jika jubah yg dihantar tidak bersesuian dgn saiz badan boleh tak return tukar saiz lain..
    jubah sarah black saiz L ada ketidak puan

  80. Salam

    Ada tak jubah yang sesuai untuk ibu yang sedang menyusukan? something with button kat bahagian dada ke??

    Thanks and salam..:-)

  81. SAYA ADA KEDAI DI SG. BULOH, MACAM MANA KALAU SAYA NAK JADI PENGEDAR…PLS RESPOND..MY PHONE 0195665298

  82. Salam Sis,
    Saya minat sangat dengan pakaian jubah2 di halaman ini. Apakah ada penghantaran sampai ke Singapura? tolong dijawab segera.. TerimaKasih..

  83. Assalamualaikum,

    1. Najwa cream saiz S
    2. Maryam dark blue saiz S
    3. Maryam blue saiz S

    Ada dalam stok?

    Bila stok baru sampai?

    • Assalamu’alaikum Sis,

      Fabrik Blended Cotton jubah Farha ni tak berapa jarang jika dibandingkan dengan 100% Cotton.
      Ok. Farha Purple saiz M ada stok.

      Terima Kasih.

  84. Salam sis,

    Please advise the availability of the following jubah and the pricing for alteration (shoulder 14″ , height 152 cm) including postage to Sarawak.

    1. hana red or light purple – size s
    2. najwa red/ pink – size s
    3. Maryam maroon / blue – size s
    4. Rania black- s

  85. saya suka hendak beli jubah yang sesuai dengan diri say a yang agak cerewit saya bertubuh rendah 5″ kaki tubuh gempal saya suka jubah exclusive seperti fashion tekini di mana

  86. Kalau nak beli kodi ada diskaun tak? Kalau saya nak tengok jubah ada kedai tak? Boleh beri no tel utk saya hubungi? tq

  87. saya brmnt nk oder jubah najwa pink saiz m..cmner yer?
    n nk tny kalau la jubah tu xpdn ngn sy..bleh mtk tkr saiz tak? ni saiz mmg malaysian or mesir people? tq

  88. Salam.Saya berminat sgt dengan jubah Deena tu,tertulis situ warna dark blue tp mcm black.Jadi ianya black or dark blue?Or else ada black tak utk Deena ni?Tinggi saya 164,L ada ke?Sayu lagi ameena black pink,saiz L ada lagi tak?Saya akan pilih between this 2 jubah.Most prefer DEENA. Harap blh info saya beserta cara berurusan.A’la kullihal Syukran

  89. Assalamualaikum…

    Sungguh cntknyee jubah2 dlm jubahonline ni…sy baru saja terjumpa laman jubahonline ni di fb..trs sy like..sy amat meminati jubah2..ingin memilikinye..tp sy bersaiz bsr..kalau di malaysia saiz yg sesuai utk sy antara 56-60…tp x pasti if jubah luar negeri ada lbh dr saiz 60..

    Apa yg sy risaukan,ade sesetgh org jual on9 letak saiz mmg bsr..dan kita pasti itu saiz kita..tp bila dah bli kita tgk saiz bsr tp ukuran kecik…agak kecewa…sy penah alaminya..

    Saya berharap,jubah2 dr koleksi jubahonline ukuran saiz btl2 bsr..hope sgt2..n sy btl2 meminatinye smua design dr jubahonline…insyallah sy nak beli nnt =)

    • Assalamu’alaikum Sis,
      Alhamdulillah & terima kasih kerana berminat dengan jubah2 kami.
      InsyaAllah kami ada jubah-jubah yang bersaiz besar XXL, XXXL.
      Sila rujuk jadual ukuran saiz untuk pastikan jubah yang sesuai untuk Sis.
      Thanks.

  90. Salam sis. I nak tanya if you still have Hana in light purple in size S. I am staying in Singapore. How do I pay and how do you deliver. Thanks

  91. Assalamualaikum.Saya berminat nak beli DEENA saiz L.Saya dah emel.Harap blh bgtau mcmn dan harga.Harga dlm facebook dan blog berbeza.Insyaallah secepat mungkin saya akan masukkan bayaran.Syukran

  92. salam..ingat nak beli jubah utk special ni..sya thu dia mnt warna hitam..der jubh warna hitam lawa2 tk..

  93. salam…nk tanya jubah Hana dark green xda ke size XL?? if ada please pm me..coz im really interested on that jubah..tq

  94. Salam Kak Ida, sy jatuh hati bila tgk semua jubah-jubah akak tu. Sy nak kepastian, boleh tailor made ke? Lepas tu, ada tak pakaian jubah untuk majlis akad dan perkahwinan. Bukan apa, baju kat butik yg sedia ada cantik, tapi pada saya, mcm agak ketat sedikit serta design lebih menonjolkan bahagian dada. Tq.

    • Assalamu’alaikum Sis Nabilah,
      Kami ada jubah untuk akad nikah / perkahwinan, semuanya hanya boleh didapati di butik kami di Sungai Petani. Jemputlah datang ke butik kami.
      Thanks.

  95. Salam Sis,

    Jubah yang berwarna merah dengan motif hitam di muka surat 50 majalah Nur masih ada stok?

  96. assalamualaikum..
    jubah merah dlm majalah nur (pg50) tu ade saiz s x??
    berapa harganya ye…

  97. As salam, sy nak plain jubah size S for both plain blue and black. Still available or not? if yes, please send me the total purchase + shipping (JB), TQ…

  98. saya berkenan sgt dgn jubah nouran hitam merah tu….ada stok lg ke untuk saiz s.Harga RM249 tu dah termasuk postagenye skali ke blum.

  99. Assalamualaikum, saya minat jubah plain blue dan maroon. Masih ade lagi saiz S untuk kedua-dua warna tak? Boleh saya tau harga bayaran pos kalau beli sepasang dan kalau beli dua?

    T Kasih.

  100. Salam,

    Nak tanya saya ada butik macam mana nk jadi pengedar jubah ni?Harap email saya harga setiap jubah untuk borong.

  101. salam,

    saya berminat dengan hubah warna merah hitam tu… still available lagi ker… sbb saya nak pakai masa majlis khawin adik saya bulan 6 nie… dan berapa rm yer….

    minta balas message saya secepat yang mungkin yer..balas terus ke email saya…:)

  102. hi dear,
    nak tanye jubah plain tu kain jenis apa dan masuh ada tak size XL? very interested with black and marron color.

  103. salam..sy syazana..tinggi sy 172cm..selalunya baju sy kena tempah..sy sgt berminat dgn jubah2 yg dijual di sini..tp sy tkt singkat..58inch tu paling labuh ke?

  104. Salam..saya ada emel nak order tunic TC FUSCHIA..susah nak dapat respond/reply through emel dan FB…saya nak confirm saiz whether S or M will suit me? Selalunya saiz baju saya ialah 10 atau 12 dan 38 atau 40. tinggi 164cm dan pinggang 38. Your kind assistance is highly appreciated. If boleh confirm saiz then I can transfer the payment.

    Salam and thank you very much.

  105. saya minat dengan plain jubah ,.. dan bercadang utk dapatkan 3,4 helai ,.. dalam lain – lain warna…

    cuma saiz xl , ukuran nya betul2 ngam dengan badan saya ,.. ada tak saiz 2xl @ 3xxl…

  106. salam…jubah merah hitam pictures islamik yang model pakai ada lagi x?biasanya jubah saya pakai size 46,klu size s,m,l, xl xreti sgt..

  107. Assalamualaikum,

    Saya berminat yang Blended Egyptian Cotton, Size s yg warna maroon, ada lagi tak?

    Terima kasih,

  108. salam
    Jika sy memakai bj saiz 42, adakah saiz xl sesuai? bg panjang jubah 55inci, adakah sesuai dgn ketinggian 168cm.

    • Assalamu’alaikum Sis,
      Jubah satin tu dh habis, tapi di butik kami ada banyak lagi design baru. Jemputlah datang :)
      Terima Kasih.

  109. cantiknya jubah2 ni..nak tanya yg model pakai jubah merah corak geometrik sebelah model yg pakai jubah Nouran tu ada x..saiz L..berkenan sangat2..brp harganya yek..kl ada saya nak 1..mcm mn nak wat pembayaran

  110. Assalamualaikum, Saya nak buat tempahan –

    Hanan Peach XL, AMANI MAROON XL, HUSNA GREEN XL, PLAIN BLACK XL dan WKPW XL WHITE.

    Semua nya satu.

    Tolong beritahu macamana nak buat tempahan tersebut.

    Terima kasih.

  111. Assalamualaikum,

    Nak tanya hanan (black) size S available ke?? kalau I terus walk in ke your boutique kat Damansara, is the same design available and how about the price??

    • Assalamu’alaikum Sis Jie,
      Jubah Hanan black saiz S ada stok & available di butik kami @ Kota Damansara / Sg Petani. Design sama, begitu juga dengan harga.
      Thanks.

  112. Assalamualaikum,
    Sy nak tanye, Hanan Peach size S still available ke?
    Lagi satu, Hana Red or Hana Dark Green Size S still available tak?
    Tq

  113. assalamualaikum..
    sy nk tanya Jubah2 ni ade size besar tak?
    mcm size 50 ke ats ke?
    satu lg nk tanya boleh beli borong tak?..tks..

  114. assalamualaikum…

    boleh berikan no telefon tak?..
    senang nk berhuhung dan senang berkemunikasi..

Comments are closed.